Omgeving

Omgeving

Bezienswaardigheden
Een dagje ontspannen in een kuuroord, culturele inspiratie opdoen in Bourtange of varen in Blauwestad? Dit is allemaal mogelijk binnen een straal van 20 km vanaf Camperplaats Loosterstee.

Vesting Bourtange
Vesting Oudeschans
Burcht Wedde
Blauwestad
Thermen Bad Nieuweschans
Molen de Korenbloem Vriescheloo
MOW Museum WesterwoldeEetgelegenheden

Ijssalon en Lunchroom Veendiep
Aan het mooie Veendiep, vindt u ijssalon Veendiep. Heerlijke koffie/thee, schepijs, gebak en andere lekkernijen waar u kunt van genieten op het mooie terras aan het water! Tevens ook waterfiets, kano's en sups te huur!


 Gasterij Natuurlijk Smeerling
Kom smullen in het dal van de Ruiten A. Luister naar natuurgeluiden, geniet van prachtige uitzichten, ruik heerlijke geuren en smul van lekkernijen. Gasterij Natuurlijk Smeerling en Natuurmonumenten prikkelen al uw zintuigen. Smeerling 15, Onstwedde. Een (h)eerlijke ambachtelijke keuken waarin we gebruik maken van mooie producten uit de tuin en de streek. U kunt bij ons lunchen en borrelen of genieten van heerlijke kannetjes koffie en thee.

Gasterij Natuurlijk SmeerlingBrasserie & Partyboerderij Weddermeerhoeve
Een nostalgische boerderij die ligt op een landtong in het meer van de wedderbergen. Op het terras (tevens ook binnen eetgelegenheid) aan het water kunt u genieten van de heerlijke gerechten op de lunchkaart en á la carte kaart. Ook heerlijke sorbets verkrijgbaar!

Brasserie & Partyboerderij WeddermeerhoeveZeevishandel de Eemsmonder
Iedere donderdag vindt u bij de Plus in Bellingwolde (5 minuten fietsen vanaf de camperplaats) de viskar van Zeevishandel de Eemsmonder. Al ruim 13 jaar komen zijn naar het dorp met hun heerlijke verse en gebakken vis, gerookte vis en diverse salades.Eetcounter 2000
Kom de lekkerste snacks van het noorden proeven bij Eetcounter 2000! Ook lekkere broodjes, ijsjes, milkshakes en andere menu's verkrijgbaar! Voor meer informatie kijk op de website.

Eetcounter 2000Eetcafe de Leeuw

 

In de dorpskern van het dorp Wedde, vindt
u Eetcafé de Leeuw. Niet alleen een eetcafé,
maar ook echt een dorpscafé, sportcafé en
muziekcafé, voor ieder wat wils!

Eetcafé de Leeuw heeft een ligging midden in
het dorp Wedde, waardoor je er uren op het
terras kunt vertoeven. Er is van alles te zien
en te beleven en niet te vergeten: je kunt
er heerlijk eten!

Een heerlijke lunch, warme maaltijd, lekkere
snack of ijs coupe, het is er allemaal!
Onze favoriet: Kapsalon de Leeuw.

Kip van 't Spit, De Grill oet Grunn
Iedere zaterdag vindt u de foodtruck van Kip van 't Spit bij de supermarkt de plus in Bellingwolde (5 minuten fietsen vanaf de camperplaats. Heerlijke halve kip, döner, friet, braadworst, curryworst en nog veel meer verkrijgbaar!

https://www.facebook.com/kipvantspitdegrilloetgrunn/

  


Voorzieningen
Supermarkt Plus (1km)
Ijssalon Veendiep (600m)
Drogisterij de Vijzel (2km)
Tankstation en gebakswinkel Metting (1km)
Eetcounter 2000 (1,2km)Fiets- en wandelroutes
Er zijn in Westerwolde vele prachtige routes om te wandelen, te fietsen of te mountainbiken.

Westerwolde.groningen

Ger's Ezelstal

Wandelen en meer met ezels in het mooie Westerwolde! Onthaasten en genieten van de prachtige natuur! In de stal in Vriescheloo wonen 8 ezels, waaronder 2 mini-ezels.Meyer Werft
Wilt u de bouw van een schip en deze spectaculaire activiteiten die er op komen van dichtbij zien? Bezoek dan de Meyerwerft in Papenburg. Nederlandstalige rondleiders gidsen u in twee uur door het bezoekerscentrum en vertellen meer over de bouw van de schepen. Daarnaast kunt u verschillende schepen in aanbouw zien en zal een gids u er van alles over vertellen. De Meyerwerft is een van de modernste en grootste werven van de hele wereld. Via de website (klik op onderstaande link) kunt u uw tickets bestellen. De Meyer Werft ligt op 21 km afstand vanaf Camperplaats Loosterstee.

https://besucherzentrum-meyerwerft.de/#tickets
Natuurgebieden

Camperplaats Loosterstee grenst aan het Veendiep en ligt pal aan de Veendiepplassen. Hier kunt u heerlijk wandelen, genieten van de mooie natuur, picknicken of een hengeltje in Het water gooien. Het Veendiep; deze watergang voerde het overtollige water af naar de Westerwoldse A, die het vervolgens richting de Dollard stuurde.

Doordat er vroeger veel verschil in wateraanvoer was, was er ook menige overstroming; dit is nu via het Waterschap Hunze en Aa’s verbeterd. De grondsoort is vanaf de Westerwoldse Aa tot Hoofdweg Bellingwolde/Vriescheloo klei en de rest is zand met veen, dat via ruilverkaveling is gerealiseerd. Het Veendiep is een gekanaliseerde beek ten zuidwesten van Bellingwolde, die de verbinding vormt tussen de Westerwoldse Aa en het B.L. Tijdenskanaal.

Het Veendiep vormt met de bijbehorende plassen, ontstaan door zandwinning voor wegenaanleg, o.a. de Rhederweg, en het nabijgelegen bosgebied een natuurgebied, dat dezelfde naam als het kanaal heeft gekregen: het Veendiep. Het Veendiep is na de herinrichting door de gemeente aan het waterschap Hunze en Aa's overgedragen.

Het plassengebied zelf maakt deel uit van de Ecologische Hoofdstructuur en wordt beheerd door Staatsbosbeheer. Wie er wandelt ervaart een welkome afwisseling: ruige vegetatie op de droge schrale grond, loofhout erlangs en moerasplanten op de oevers van de plassen.

Als u van de Camperplaats afloopt en meteen rechts gaat, ziet u het water van het tweede meer al schitteren. U kunt er in verschillende routes omheen wandelen. Bij het laatste meer bevindt zich ook een strandje.Gaastroute
Gaastroute Vlakbij de camperplaats bevindt zich de Gaastroute, u kunt hier wandelen of fietsen door de oeverlanden van de Westerwoldse Aa. Wanneer u de camperplaats afloopt en u gaat linksaf, kunt richting ‘de dijk’ wandelen, zoals wij dat altijd noemen. U loopt dan langs het hertenkamp, richting de Zuidwending. Het betonpad brengt u naar het begin van de Gaastroute, met een prachtig weids uitzicht. Te voet of op de fiets komt u langs wielen en stroomgaten die bij vroegere dijkdoorbraken zijn ontstaan. Tevens komt u langs het oude stoomgemaal ‘De Klieve”. Een tip die we onze gasten graag meegeven: Ga ’s avonds bij het ondergaan van de zon nog even op de dijk wandelen, de zonsondergang die u hier dan ziet, is prachtig!

Veendiepplassen
Gaastroute

Op westerwolde.groningen.nl vindt u onder het kopje Westerwolde nog veel meer mooie wandelroutes. 
Heeft u vragen?
Er zijn nog veel meer activiteiten, bezienswaardigheden en andere tips over Westerwolde te vertellen. Vraag ons gerust voor meer inspiratie!
Tevens liggen er in onze informatiekast mappen met informatie over bezienswaardigheden, eetgelegenheden, winkels en activiteiten in onze omgeving.

Naar contact >

Powered by webXpress